Domů → Řečníci → Thea Urdal

Thea Urdal

Novinářka a designérka v oboru produktový design a textil

Miluje text a textil. Je novinářkou, ale i zároveň designérkou (ano, je to matoucí) s bakalářským titulem v oboru produktový design a textil z univerzity OsloMet, magisterským titulem v oboru grafický design a ilustrace z Národní akademie umění v Oslu v kombinaci se vzdělávací stáží na Parsons New School of Design v New Yorku.

Jako designérka se zajímá o emocionální design, zvědavost, spekulativní fikci a význam sémantiky. Její designérská praxe má v mnoha ohledech kořeny v mlhavých a nadýchaných meziprostorech grafického designu, textilního designu, designu služeb a interakčního designu. Vždycky ráda vytvářela prostory pro interakci, usnadňovala konverzaci, zážitky s jídlem, zapojení a výměnu znalostí a následně dokumentovala zmíněné výměny buď do publikací, výstav, nebo audiovizuálních médií. Tento druh „designérské práce jako překladatelky“ ji baví, přináší jí opravdové potěšení.

Přístupnost: překlad do CZ

V průběhu let se její publicistika a kritika objevily v mezinárodních i norských publikacích, periodikách a denících. Hojně se věnuje také práci v oblasti současného norského umění a má zálibu v plánování a produkci výstav, přednášek a besed.

O přednášce:

INFORMACE O PŘEDNÁŠCE BUDOU BRZY ZVEŘEJNĚNY

Impact Hub Zlín Jazyk: angličtina