Přihlašování do letošního 15. ročníku probíhalo od 4. 12. 2023 do 4. 2. 2024. Děkujeme všem zúčastněným! Všechny finalisty můžeš vidět na našem Instagramu. Jejich finální umístění se dozvíme ale až po slavnostním vyhlášení 11. 5. 2024! Přijď si na ně připít během výstavy s názvem “Future is Best of ’24!: Místo v budoucnosti”, která je součástí našeho programu.


Soutěžní kategorie

Communication Design

Design grafiky a ilustrace, nová média, vizuální komunikace a intermedia, webové animace a další


Ceny

Hlavní cena

Pro nejlepšího z nejlepších napříč kategoriemi máme titul Best in Design 2024. Držitel titulu si spolu s odměnou za vítězství v jedné z kategorií odnese částku JEŠTĚ 1 000 €.

2. místo v jednotlivé soutěžní kategorii

Autor soutěžního návrhu, který obsadí 2. místo v jednotlivé soutěžní kategorii, získá finanční odměnu ve výši 300 €.

Cena médií

Titul kategorie Media Award je udělen jednomu ze semifinalistů soutěže. Výherce navrhují porotci této kategorie, což jsou představitelé a zástupci médií úzce spojenými s designem.


O soutěži

Co je to Best in Design?

Best in Design je mezinárodní soutěž pro mladé designéry. Ve hře jsou nejen finanční odměny v rozmezí od 200 € do 1 500 €, ale především obrovská příležitost získat zpětnou vazbu, porovnat se s mladými designéry z celého světa, ukázat, co v tobě je a třeba i odstartovat svou kariéru. Jediné, co ti stačí k přihlášení, je odvaha a talent.

Kdo může soutěžit?

Do soutěže se mohou přihlásit jak jednotlivci, tak autorské kolektivy ve věku do 30 let. Autoři mohou vytáhnout všechna svá esa z rukávu, (která nesmí být z období před 1. 1. 2022) – počet prací, které lze přihlásit, není omezený a ani tvá peněženka nijak neutrpí, jelikož přihlášky jsou zdarma.

4 kategorie

Můžeš získat ocenění v jedné ze čtyř soutěžních kategorií (Product & Industrial Design, Fashion Design, Communication Design a Service Design) a usilovat o hlavní cenu Best in Design. Tvá práce může být také oceněna v kategorii Media Award.

Proč se nebát riskovat a přihlásit se?

Protože risk je zisk a v Best in Design nelze nic ztratit, jen získat. Odměnu, zkušenosti, příležitosti. Jde jen o to ukázat, že design je tvá srdcová záležitost.



Galavečer Best in design 2023