Domů → Porotci → UPUPÆPOP (Eva Horská & Jakub Horský)

Porotce Best in Design 2023

UPUPÆPOP (Eva Horská & Jakub Horský)

Kategorie Communication Design

Eva Horská je absolventka ateliérů Textilní tvorby a Veškerého sochařství (VŠUP, Praha) a Ateliéru grafického designu (EINA, Barcelona).
Pracuje se širokou škálou intermediálních prostředků ústících ve většině případů do pestrých forem knižní, komerční a volné ilustrace. Pro svůj osobitý a rozpoznatelný styl je vyhledávanou autorkou ilustrací nejen dětských knih, ale také interiérových prvků a vizuálních aplikací v prostoru.

Jakub Horský je absolvent ateliéru Papír a kniha (FaVU, Brno) a Grafické a multimediální tvorby (UHK, Hradec Králové).
Stojí coby grafický designér rozkročený nad světy tradičních grafických technik a současných digitálních editorů. Ve své tvorbě, ať už volné nebo komerční, se snaží tyto dva světy neustále propojovat a hledat v nich tvůrčí východiska a technologické kombinace. V rámci doktorského studia na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem se věnuje aplikaci techniky knihtisku a tradičních metod tisku z výšky v kontextu současné vizuální scény.

Od roku 2014 tvoří společně pod hlavičkou Upupæpop jako vizuální studio působící na poli grafického a knižního designu, ilustrace, typografie a autorské designové tvorby.
Mají za sebou spolupráce s velkými festivaly a kulturními akcemi i drobné realizace pro radost. Vytvořili celou řadu grafických úprav knih, katalogů nebo obalů na hudební nosiče autorům a vydavatelům napříč žánry. Oba jsou zároveň odbornými pedagogy na Katedře výtvarné kultury a textilní tvorby Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové.