Poznejte blíže boty Phanton

17. 4. 2022 | Marie Herynková

Zlin Design Week už nějakou dobu spolupracuje s Datartem, který se zlínskou značkou Playbag vytvořil edici batohů a tašek ze starých reklamních plachet. Každý kousek má jedinečný design a k tomu trefný název „Nosím Unikát“. Playbag se v současnosti kromě batohů a tašek zaměřil i na výrobu bot. Pojďme se ale společně podívat, co se za těmito botami skrývá. 

příběh phantonu

Začal společnou touhu vytvořit obuv lehkou jako Pírko – obuv, která vám umožní znovuobjevit přirozenou chůzi. V Playbagu se už přes 10 let věnujeme doplňkům a obuvi – a vyvíjet na tomto poli bylo vlastní i Jurajovi Šuškovi, který se jako designer věnuje sportovním botám. Dohromady jsme vytvořili návrh boty pro 22. století. Spojili jsme řemeslo, moderní design a snahu nabídnout našim zákazníkům lehkou a vědomou chůzi.

Design

Elegance, ostré sportovní linky, lehkost a radost z pohybu. Inspirací pro design Phantonu byl sportovní automobil – tvar boty jsme postavili na klasickém elegantním střihu mokasíny a obohatili ho o moderní materiály a barefootovou platformu, která umožňuje, aby chodidlo správně pracovalo a prsty měli dost místa na to, k čemu byly stvořeny. Botu chceme zařadit jako nový produkt v rámci konceptu Casa Linum, jejíž je značka Playbag nedílnou součástí. Prodyšná kůže a slip-on design dává Phantonu všechny přednosti lehké letní obuvi a nabízí aktivní chůzi na cestách i pěšinách.

Barefoot

Základ Phantonu tvoří barefoot platforma, která umožňuje aby chodidlo správně pracovalo a prsty měli dost místa na to, k čemu byly stvořeny.

Univerzální

Pro muže i pro ženy, na cesty i na pěšiny. Phanton se hodí na každou příležitost.

Letní

Prodyšná kůže a slip-on design dává Phantonu všechny přednosti lehké letní obuvi. Díky barefoot podražce jde navíc boty srolovat a snadno vzít třeba s sebou k vodě nebo do batůžku na dovolenou.

Udržitelný

Phanton je součástí konceptu CASA LINUM a jednou z našich základních hodnot je proto udržitelnost. Všechny materiály získáváme od českých nebo evropských prodejců a odpad z naší výroby tvoří jen 0,14 %.

Výroba

Na designu jsme s Jurajem pracovali s přestávkami 4 roky, tak abychom všechny nápady, vzorky a pokusy, které za tu dobu vznikly, propojili v harmonický celek. Výroba je postavena na Československé spolupráci – Boty necháváme vyrobit v malé dílně na Slovensku a to ze dvou základních materiálů: italské kůže ve špičkové kvalitě a pryžové podešve ze Zlína.  Boty jsou ručně vyráběny v malém množství a každá objednávka je osobně zpracována vždy pro konkrétního zákazníka.

Zažiješ opravdovou chůzi v lehké, letní obuvi a dáš chodidlům svobodu, kterou si zaslouží 

Objevíš řemeslnou kvalitu a promyšlený design ručně vyráběné Československé obuvi 

Probudíš chodidla vědomou chůzí – barefoot střih vede ke zdravějšímu, přirozenějšímu pohybu

jak boty získat?

Nyní chystáme výrobu 80 párů, prostě takovou limitovku. Odstartovat výrobu si žádá investici – takže aby vše šlo jako po másle a výroba byla efektivní a co nejméně nákladná, chceme prvně nechat vyrobit jen ty velikosti, o kterých si můžeme být jistí, že o ně bude zájem. Rozhodli jsme se proto spustit předprodej, abychom každému zákazníkovi mohli vyrobit boty “na míru”. Všechno je připraveno ke spuštění, takže stačí Phanton předobjednat a my ti ho do pár týdnů pošleme. 

Prodej obuvi Phanton byl spuštěn už 12. 4. 2022 a jelikož se chystá výroba jen 80 párů, nechávej a mrkni na jejich webové stránky, kde si boty můžeš rovnou koupit!