Design na hranici žije!

30. 4. 2021 | Klára Bárová

Po roční pauze se naše neformální ale přesto odborná konference blíží k datu konání. Událost Design na hranici, pořádaná studenty ateliérů Digitálního a Produktového designu, se bude letos konat ve čtvrtek 13. května 2021 v rámci festivalu Zlin Design Week. 

S řečníky z domova i ze zahraničí letos rozbalíme záložky procesu spolupráce v kreativních týmech, ale také udržitelného designu a produktů navržených pro větší komfort a sociální adaptabilitu lidí v poproduktivním věku. To vše si můžete užít z pohodlí vašich domovů, přednášky totiž letos proběhnou on-line! 

Již 12. ročník neformální konference Design na hranici nabízí jedinečnou příležitost rozšířit si profesní rozhled, obohatit se znalostmi od lidí z praxe a jednoduše si okořenit jeden z pracovních dní. Cílem DNH je mimo jiné také hledat hranice a přesahy v designu, umění či marketingu. Naše konference zároveň vytváří místo pro networking, pro setkávání starých i nových známých. Neformální atmosféra netradičních prostor přímo vybízí k navazování konverzací, kontaktů a profesních spoluprácí.   

V letošním ročníku bychom se chtěli dotknout témat SPOLUPRÁCE, TASTE THE WASTE a LONG LIFE. První okruh je shodný s podtitulem letošního ročníku Zlin Design Week, druhými dvěma, pak navazujeme na téma minulého ročníku DNH a také na problematiku upcyclingu a udržitelnosti, kterou se naše ateliéry v současné době zabývají.  

Celá konference bude probíhat on-line přes platformu Zoom díky studiu Bumerang. Pro nálož inspirace, informací a zkušeností se tak bude stačit připojit z pohodlí vašich domovů.  

A na koho se během celého čtvrtečního dne se můžete těšit? O spolupráci bez hranic nám přijde povyprávět Pavel Novák, který se věnuje převážně digitálnímu a 3D designu a na Univerzitě Tomáše Bati bude od příštího roku vyučovat na nově vznikajícím ateliéru Game design. O využívání bioinspirace nám přednese produktová designérka Zuzana Tončíková a naše pozvání přijal také Tomáš Pohl ze strategické marketingové agentury JustMighty. 

Pro účastníky máme připravené soutěže o věcné ceny, co je ale věcná cena oproti získání jedinečného knowhow a pohledu do zákulisí designerských projektů? A aby vám neunikly žádné novinky, sledujte nás na Instagramu nebo na našem Facebooku, kde budeme postupně odhalovat všechny řečníky, povíme vám něco víc o konferenci jako takové a ukážeme i něco málo ze zákulisí projektu.