Omezení? Ty nás nebaví!

22. 11. 2020 | Vendy Procházková

Doba je, jaká je, ale design je tu pořád! Proto rozjíždíme Zlin Design Week 2021 – co se chystá (nejen) na týden od 7. do 14. 5. 2021 se dočteš v následujícím článku. 

Zlin Design Week 2020 se sice neproběhl v rozsahu, jaký je pro festival typický, ale rozhodně byl důkazem toho, že v těžkých chvílích vznikají skvělé nápady! Jedním z nich byla například Design KANTÝNA – platforma sdružující designéry různých oborů v online prostředí facebookové skupiny. Cože? Ty jsi o ní ještě neslyšel? Tak se rychle přidej na bit.ly/designKANTYNA, otevřeno je pro všechny!

U KANTÝNY ale nekončíme, co dalšího tě čeká? Letošním tématem je (stále) SPOLUPRÁCE. Jednou z novinek bude ale ONLINE výstava Best in Design, která ve virtuálním prostoru odstartuje už 8.12. 2020. Představí se zde výherci Best in Design 2020, pro které jsme původně připravovali expozici přímo ve Zlíně. Pozor, jedním z těch příštích můžeš být právě TY! Tak nepropásni přihlašování, které se spustí společně s výstavou již 8.12. 2020.

Od dnešního dne je také možnost se přihlásit do Opencallu na výstavu Zlin Design Week 2021. Na její přípravě se následně budou podílet nejen designéři od nás, ale i z Polska, Slovenska, Maďarska a Srbska díky projektu ZDW Exhibition Design Lab, podporovaného Visegrádským fondem. Zástupci partnerských organizací, studenti nebo zájemci z řad mladých designérů pod vedením expertů z oboru vytvoří expoziční řešení celé výstavy. 

Zlin Design Week už na tebe čeká, tak nečekej ty a včas se do Opencallu přihlas! Jeho tématem je Nejskromnější design, ten, který ovlivňuje náš každodenní život, ale často zůstává nepovšimnut. „Podpora mladých designérů je jednou ze stěžejních aktivit, na které festival stavíme, a proto se snažíme hledat cesty, jak to dělat co nejlépe. Vím, že řada začínajících tvůrců se potýká s tím, zda se do podobných výzev vůbec zapojovat, a proto bych jim chtěla vzkázat jednu jedinou věc. Zkuste to. Nikdy nevíte, kam vás to nakonec může zavést a koho během toho potkáte,” říká hlavní manažerka Zlin Design Weeku, Jitka Smolíková.

Tak co? Jdeš do toho? Stačí kliknout sem:  https://zlindesignweek.com/2022/zdw-2/opencall/prihlaska-do-opencallu/ 

Bude toho ještě spousta, na co těšit! Pracujeme také na přípravě Konference, různých workshopů a mnoho dalšího. Tak zůstaň v obraze a sleduj FacebookInstagram. #designnezastavis