10 důvodů, proč se přihlásit do Opencallu, a co musíš vědět

17. 1. 2021 | Vendy Procházková

Zbývá ti posledních pár dní na to, aby jsi vystoupil ze své komfortní zóny a přihlásil se do Opencallu pro hlavní výstavu Zlin Design Week 2021. Máš projekt či produkt, který vznikl na základě spolupráce? Přihlas ho! Stěžejní výstava Zlin Design Weeku představí jednotlivce nebo ateliéry vysokých škol z ČR a zahraničí a jejich tvorbu, která vznikla ve spolupráci s firmou nebo institucí z komerčního i nekomerčního sektoru. 

Je to příležitost, která ti může otočit  život o 360 stupňů. Ještě nám nevěříš? Tak čti dál!

  1. Je to zadarmo: peníze za přihlášku a výstavní prostor si ušetři na dopravu. Celou produkci jinak zajišťuje náš tým.
  2. Není se čeho bát: spekuluješ, jestli je tvoje práce dost dobrá? A co kdybys to nechal na porotu? Buď to vyjde, nebo ne. Nemáš co ztratit.
  3. Jsme mezinárodní – a ty budeš taky: na výstavě se totiž budou prezentovat mladí designéři z řady zemí, a tak máš příležitost ukázat svou práci v různorodém kontextu a navázat zajímavé kontakty.
  4. Neděláme to pro srandu králíkům: Zlin Design Week má své dlouholeté partnery, podporu Univerzity Tomáše Bati, města Zlína, Ministerstva kultury ČR nebo Visegrádského fondu. Díky němu jsme rozjeli projekt ZDW Exhibition Design Lab, jehož cílem je ještě více propojit designéry z Česka, Polska, Slovenska, Maďarska a Srbska.
  5. Podpoříme tě: víme, že velká část mladých tvůrců nemá čas na vlastní prezentaci a propagaci, nemá kontakty… A od toho jsme tu my! Jsme připraveni využít náš dosah ve tvůj prospěch. 
  6. Jsi kámoš, ne žrádlo: náš tým je složený z lidí nadšených pro svou práci a připravených udělat první poslední pro to, aby sis Zlin Design Week užil co nejvíc.
  7. Můžeš inspirovat: zažehnout jiskru v dalších lidech díky tomu, co děláš, je neopakovatelný zážitek. Který vznikne třeba právě díky našemu open callu. 
  8. Nikdy nevíš, kdo tvoji práci uvidí: kdo by nechtěl narazit na investora nebo zástupce firmy, který se pro jeho práci nadchne. Proto i s nimi v rámci festivalu spolupracujeme a snažíme se tento vzájemný kontakt zprostředkovat.
  9. Odprezentujeme tě covid necovid: už od září pracujeme na tom, aby Zlin Design Week mohl proběhnout v jakémkoliv režimu, online, offline, a abychom naplnili to, co jsme slíbili! 
  10. Ukaž, že design se nezastaví: i díky tobě a tvé kuráži ukázat své projekty můžeme poukázat na nenahraditelnou roli designu v naší společnosti a pracovat na tom, aby získával adekvátní podporu. 

Nezapomeň:

  • Deadline pro zaslání přihlášky je 31. 1. 2021.
  • Přihlásit se mohou jednotlivci, ateliéry a umělecké fakulty, studenti uměleckých vysokých škol nebo mladí designéři do 30 let.
  • Přihlásit můžeš projekt, či produkt, který souvisí s tématem Spolupráce a Nejskromnějšího designu. 
  • Je jedno, jestli máš pouze koncept nebo hotovou práci, přihlásit se můžeš tak či tak.

Tak co? Máme pokračovat nebo už máš dost důvodů se přihlásit? Bude to stát za to, to nám věř! Tak neotálej, posílej a uvidíme se 7. – 14. května. 

A kdyby ti to nestačilo, více informací najdeš tady